Workshop fusies en overnames

Workshop fusies en overnames

De Workshop

Vrijdag 19 oktober houden we een themadag over fusies en overnames: over insluiten en uitsluiten. Met een systemische blik gaan we kijken naar fusies en overnames aan de hand van opstellingen. Met elkaar zoeken naar een nieuwe balans.

Systemisch gezien is een fusie of overname een significante uitdaging omdat de autonomie en het welzijn van de betrokken organisaties wordt geraakt. Hoe gaan de drie entiteiten (beide betrokken organisaties en de nieuw te vormen organisatie) om met het spel van winst en verlies van potentieel, en de dynamiek van loyaliteit naar het oude en naar het nieuwe. Vaak mengen de kleuren van beide organisaties tot een levendige nieuwe kleur. En soms lijkt het wel olie en water, héél hard schudden en ondanks de beste intenties steeds constateren dat het maar niet wil mengen. Welke dynamieken spelen er bij andere organisaties? Wat zorgt dat de nieuwe organisatie wel of juist niet slaagt? Hoe zorg je voor groei en beweging in het proces en daarna? Vragen waar we met elkaar naar kunnen kijken.

Door middel van oefeningen en opstellingen krijg je meer inzichten in hoe je vanuit verschillende perspectieven systemisch naar organisaties kan kijken die te maken hebben (gehad) met een fusie of overname. Na deze workshop kijk je met andere ogen naar fusies en overnames en de dynamieken die daarin voorkomen.

Voor wie

De dag is voor mensen die werken in een fusie of overname organisatie (recent danwel verleden), beroepshalve interesse hebben of om een andere reden geïnteresseerd zijn. Je bent van harte welkom.

Programma

Met een workshop rond een bepaald thema maakt het niet zoveel uit wie de vraag stelt in een opstelling: als inbrenger van een casus krijg je zicht op de dynamiek van jouw organisatie en als representant in de opstelling zal je merken dat je leert van de plek waar je staat en welke functie je hebt in de opstelling.

Details

  • Datum: vrijdag 19 oktober: aanvang 9u30 en afronding 16u00
  • Prijs: 165,- Euro, exclusief BTW
  • Inbegrepen: koffie, thee en lunch
  • Deelnemers: minimaal 8 en maximaal 16

Locatie

De locatie waar dit plaatsvindt is bij PLEK in Apeldoorn, op het Zwitsalterrein in Apeldoorn aan de Vlijtseweg 128A, ingang  Zwitsal Zuid P2/P3, gratis parkeren. PLEK zit schuin achter de Bierbrouwerij De Vlijt.

Kom je?