Stop met dat getrut

Stop met dat getrut!

Stop met dat getrut!

Iedereen kent de momenten dat het spannend wordt. Dat zijn voor teams de bepalende momenten – maken of kraken? Helaas nemen veel teams vaak die verkeerde afslag. Ze nemen elkaar niet meer de maat en houden steeds vaker hun mond. Het succesrecept voor heerlijk getrut aan de vergadertafel.

De langere termijn moet altijd leidend zijn. Wat bereiken we met elkaar? Hoe dagen we elkaar uit? En welke ruimte bieden we aan elkaar om spannende onderwerpen in te brengen? Zeker onder druk komt de nadruk op de taak te liggen. Mensen slikken dan dingen weg, gaan er makkelijk inzitten. Op termijn ga je dan precies langs de echte onderwerpen heenschampen.

Truttige vergaderingen kenschetsen zich door een gemoedelijke sfeer, het doorlopen van de actielijst, regelmatig afzeggen en altijd uitlopen. Lekker tutten met elkaar en net niet benoemen waar het echt over gaat. Ooo, hoe vaak ik niet al in dergelijke overleggen heb gezeten. Je voelt het direct, hier is echt iets anders nodig, maar durf ik dat ook in te brengen.

Hoe verfrissend zou het zijn om overleggen qua onderwerpen met elkaar te verdiepen. Elkaar vast te pakken en de harde waarheden met elkaar bespreken. Halen we het maximale eruit en welke onderwerpen durf je al een tijd niet in te brengen. Gewoon het zwaard op tafel en hakken, heerlijk. Recht door zee en niet op de man/vrouw. Het moet maar eens over zijn met dat getrut.