Workshop organisatieopstellingen

Workshop organisatie-
opstellingen

Inleiding

Voornaamste doel is leren. Leren van elkaars casussen en aan de theorie die ten grondslag ligt aan organisatieopstellingen, namelijk systemisch werken met bijbehorende principes. Dit doen we door de dag te beginnen met een korte inleiding in de theorie en de onderliggende principes. De casussen helpen om de principes ook concreet en tastbaar te maken. Na elke opstelling staan we stil bij wat we hebben gezien en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Elke workshop zijn er deelnemers die hun casus inbrengen. Daarnaast zijn er representanten die in de opstelling staan. Deelnemers die een casus inbrengen staan op hun beurt ook in de opstellingen van anderen.

Programma

De dag start met een korte inleiding en inventarisatie van de mensen die een casus hebben. Casussen gaan over een organisatorische context en gaan over problemen die de inbrenger van de casus ervaart. Iets loopt niet lekker zoals het moet lopen en dat blijft het maar doen. Een opstelling kan daarnaast ook worden gebruikt om meer toekomst gericht te kijken, en zo wat als scenario’s te beproeven. Na elke case is er tijd voor het beantwoorden van vragen, verdieping en aanvullingen. De dag is er vooral op gericht kennis te nemen van de manier van werken met opstellingen en hoe dit van nut kan zijn.

Praktische informatie

Tijdens een eendaagse worden er ongeveer 4 casussen behandeld. Het minimum aantal deelnemers is 8 en maximaal is dit 18. De kosten voor de dag zijn voor een inbrenger van de casus 125 euro en voor een representant 45 euro.

‘Transformed people, transform people’

– Richard Rohr

Data

Momenteel zijn er geen dagen gepland. Als je op de hoogte wil worden gehouden voor nieuwe data, stuur dan een mail naar margot@nzym.nl

    Aanvang is om 09:00 en inloop vanaf 08:30. We ronden de dag over het algemeen rond 16:30 af.

    Locatie

    De workshop wordt gegeven bij PLEK in Apeldoorn. Plek bevindt zich op het Zwitsalterrein, Vlijtseweg 128A, Apeldoorn (schuin achter de Bierbrouwerij De Vlijt).

    Wil je meer informatie hebben of je aanmelden stuur dan een email naar mark@nzym.nl.