Making change personal

De afgelopen weken merk ik dat er allerlei nieuwe dingen uit mijn handen komen. De woorden stromen moeiteloos uit mijn pen, ik ben bezig met het creëren van nieuwe dingen en ik groei er zelf ook van. Na een langere periode van reflectie en persoonlijke ontwikkeling is dit echt een verademing. Ik begin de vruchten te plukken van die periode. Ik voel me rustiger en ben niet langer bezig met dingen te doen puur op basis van doorzettingsvermogen. Het gaat nu meer vanzelf, met een onderliggende rust en overzicht.

Onlangs ben ik teruggekomen van een paar dagen in Spanje. Ik werd uitgenodigd om langs te komen en ik zei meteen ja. Ik ben zo blij dat ik gegaan ben. We hebben vier dagen lang ervaringen uitgewisseld, elkaar geïnspireerd en veel tijd samen doorgebracht, af en toe een duik nemend in het zwembad. Het was een omgeving waarin evenwicht en balans heersten. Door die ambiance vielen een aantal ideeën en ingevingen op hun plek.

In de afgelopen maanden merk ik dat mensen die bij mij langskomen steeds vaker persoonlijke vragen hebben. Ik vraag mij al een tijd af  waarom dat zo is. Misschien komt het door de persoonlijke berichten die ik al lange tijd deel, of doordat ik zelf ook stappen heb gezet in mijn eigen ontwikkeling, waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan? De exacte reden is niet zo belangrijk. Het is gewoon iets wat gebeurt en ik ervaar de ruimte om ermee te werken.

Dit zorgt er ook voor dat ik de stroom voel waarin ik al een tijdje meega. Namelijk het persoonlijk maken van verandering, dichtbij de mens zelf, waarbij ik aandacht besteed aan patronen en potentieel.

Dat zijn grote woorden en ik weet dat ik in staat ben om verandering persoonlijk te maken. Dat doe ik al en ik heb zo mijn ideeën om dat nog meer te doen. Om echt tot een idee te komen gaat altijd wel wat tijd overheen. En als dat er dan is dan gaat het ook vrij snel. Schetsen en ontwerpen en werken aan een eerste prototype van ‘making change personal’ een dag één op één waarin we werken met jouw persoonlijke potentieel, belemmerende patronen doorbreekt en nieuwe perspectieven creëert die leiden tot persoonlijke en professionele groei.

Hoe creëer jij op natuurlijke wijze? Misschien is de vraag hoe je je persoonlijke potentieel benut en daarmee creëert?