De kracht van mindsetverschuivingen in teams

Het realiseren van sprongen voorwaarts

Welkom bij onze blog, waar we dieper ingaan op de diepgaande invloed van mindsetverschuivingen en hun potentieel om ongekende persoonlijke en professionele groei te ontketenen. Bij Nzym geloven we sterk dat het cultiveren van een positieve mindset en het doorbreken van belemmerende overtuigingen de weg effenen voor sprongen voorwaarts. In de afgelopen jaren hebben we een uitgebreide ervaring opgedaan met het realiseren van quantum leaps in organisaties en teams. Het realiseren van een verschuiving in Mindset is een belangrijk onderdeel, waarbij het essentieel is dit te doen in een omgeving waar mensen elkaar ondersteunen en waar plezier en intelligentie samenkomen om de uitdagingen van deze tijd aan te gaan.  

 

1. De quantum mindset: Van beperking naar mogelijkheid

Om sprongen voorwaarts te maken, is het belangrijk eerst onze eigen mindset te onderzoeken. Het transformeren van een belemmerende voertuig naar een mindset vol mogelijkheden verbreedt mensen hun horizon. Belemmerende overtuiging kunnen dan gaan over het imposter syndroom of super-ego zinnen die mensen ‘overtuigen’ dat het allemaal toch geen zin heeft, of ‘als je maar hard werkt. 

 

2. De magie van gezamenlijke groei: Family first en mindsetverschuivingen

Binnen Nzym is “family first” een belangrijk startpunt. We doelen daarmee op twee dingen. Allereerst dat mensen hun belemmeringen en patronen vaak liggen in hun opvoeding en achtergrond van hun familie. Daarnaast doelen we erop dat het belangrijk is een setting te realiseren waarin mensen weer kunnen ontdekken, leren en experimenteren. Wil je een sprong voorwaarts maken in het veranderen van mindset dan is het essentieel een omgeving te realiseren waarin mensen elkaar steunen en uitdagen. Essentieel is daarin ook centraal te stellen dat we werken met teams die een doel willen realiseren. Dat vraagt er ook om de integriteit van de groep en daarmee het individu te respecteren. Sommige situaties zijn echt thuiswerk en daarmee doelen we erop dat die vragen om een 1-op-1 setting waarbij in veiligheid kan worden gewerkt. 

 

3. Speelsheid en creativiteit: Het plezier van intelligentie

Bij Nzym geloven we in de uitspraak van Einstein ‘Creativity is intelligence having fun’.  We hebben geleerd hoe we speelsheid met intelligentie verbinden en dat er op die manier creativiteit en groei ontstaat. ‘Het is maar werk’, en dat bedoelen we echt in een positieve manier, hoe vaak nemen we met elkaar afstand van het werk. Het is bijzonder om te zien wat er gebeurd als een team plezier en lichtheid ontdekken en hoe dat bijdraagt aan het stimuleren van innovatieve ideeën en het vinden van onverwachte oplossingen. 

 

4. Authenticiteit en vertrouwen: Krachtige bondgenoten

Authenticiteit en vertrouwen vormen de basis van wat we doen. Anders wordt het echt meer een spelletje. Serious play met een doel. We verkennen met team hoe ze de waarden van authenticiteit en vertrouwen kunnen cultiveren en hoe dat bijdraagt aan een fundamentelere discussie en besluiten. We delen inzichten en oefeningen om deze krachtige bondgenoten in te zetten voor eenieders persoonlijke groei en daarmee de groei van het team.

 

5. Sprongen voorwaarts in actie: Inspirerende verhalen

Wij lopen ook regelmatig tegen onze eigen beperkingen en mogelijkheden aan. We kunnen je dan ook de nodige inspirerende verhalen vertellen over hoe we zelf onze sprongen voorwaarts hebben gezet. Be the change you want to see in the World. We zijn open over hoe het ons persoonlijke en en professionele leven heeft getransformeerd en hoe dit heeft bijgedragen aan de groei van onze gemeenschap als geheel. Deze verhalen belichamen de impact van een ondersteunende en impactvolle omgeving waarin authenticiteit, vertrouwen en speelsheid vertrouwen. Je zou kunnen zeggen dat we zelf ook een familie op zichzelf zijn.

 

We hebben geleerd dat als je sprongen voorwaarts wil maken in de ontwikkeling van het een team het essentieel is om dan te werken aan eenieders persoonlijke en professionele groei. het beste kan je dat doen door te kijken naar eenieders mindset, belemmerende overtuigingen te doorbreken en zo ook een positieve modus te komen waarin intelligentie en plezier in het team wordt gecombineerd. Daarin is het essentieel om een omgeving te realiseren waarin kan worden geleerd en ge-experimenteerd. Waarbij authenticiteit en vertrouwen het startpunt vormen. Dat vind je ook terug in ons, namelijk over hoe we zelf sprongen voorwaarts hebben gemaakt en stap voor stap hebben geleerd om vooral op het echte pad te zijn en dat dat heel iets anders is dan het rechte pad.