Actie in de taxi; vier dingen die voor mij werken

Focus en de dingen die ik bedenk met zorgvuldigheid en met aandacht doen. Dat is een voornemen waar ik mee bezig ben. Dit in tegenstelling tot hoe ik het hiervoor deed. Dan bedacht ik iets en gooide ik het de eter in. Dat gaf dan wel een behoorlijke reactie. Tegelijkertijd is dat net als mijn beweging ook een impuls die snel wegebt. Door mijn voornemen heb ik er ook meer lol in. Genieten van de dingen die ik doe en er daardoor lol aan beleven. Ik merk dat mij dan een viertal dingen helpen.

1. Focus van maximaal vier doelen

Ik heb vier doelen neergezet die in ieder geval het huidige kwartaal belangrijk zijn. De doelen heb ik doorvertaald naar hele concrete resultaten en vervolgens heb ik daar activiteiten aan gekoppeld. Regelmatig bedenk ik iets nieuws, bijvoorbeeld het schrijven van een boek. En elke keer kan ik dat doel dan weer laten varen. Rustig in de stroom zetten van ‘ooit, misschien’. Voorheen zou het dan op het lijstje someday komen te staan. Nu laat ik het gewoon.

2. Lijstjes maken van activiteiten

Het geheel van doelen, concrete resultaten en activiteiten heb ik eerst uitgewerkt in Miro. Vervolgens heb ik per twee weken een hoog over planning van activiteiten gemaakt. Deze planning heb ik vervolgens uitgewerkt in Trello. Per activiteit een lijst en wat daar dan aan deelactiviteiten aan hangt. Dat helpt mij met een vrij rigoreuze uitvoering. Elke dag aan het begin van de dag even kijken naar de doelen en aan het einde van de dag. Bepalen wat ik die dag heb te doen, heb gedaan en de dag erop weer hebt te doen. Daarin is het voor mij wel de uitdaging om realistisch te zijn. De lijstjes geven mij overzicht en ik merk dat ik door het overzicht ook zorgvuldiger ben. 

3. Met zachtheid en toewijding

Soms kom ik in de overdrive modus. Tanden op elkaar en even doorbijten. Dat is dan meestal toch doordat ik iets spannend vind. Dan merk ik aan mezelf een houding van ‘het kan maar beter af zijn’. Fysiek merk ik dat aan de spanning in mijn lijf en dat ik kortademig wordt. Dan helpt het mij om het even weg te leggen en bij mezelf te komen. Waarom druk ik door? En nog een gezondere beweging is de boel te laten en mij te verbinden met de liefdevolle zachtheid. Zomaar! Dan merk ik direct de ontspanning in mijn lijf. Ook dat ik makkelijker de dingen doe en met meer eenvoud er andere woorden op papier komen.

4. Vertel het anderen en vraag hulp

De afgelopen weken neem ik de mensen mee in wat ik doe. Dat levert op dat meer mensen meedenken en daar wordt het alleen maar beter van. Voorheen moest ik het van mezelf kunnen. Nu vraag ik hulp, bijvoorbeeld om een presentatie over actie in de taxi te bekijken en van ideeën te voorzien. Maar ook referenties van mensen over hoe ze de opleiding systemisch consultancy hebben ervaren. Door deelnemers te vragen op te schrijven wat de opleiding voor hun betekende. Dat levert echt weer hele leuke reacties op en voor mij ook een doorkijk naar leidende principes voor de opleiding. Dan kan ik echt genieten en er even bij stilstaan. Mooie referenties die ook weer vragen om een zorgvuldige behandeling.

Rustig optimaliseren van mijn actie in de taxi eco-systeem

Zo al met al ben ik voor mezelf een fijn weekend eco systeem aan het maken. Veel had ik al en de doelen brengen daarin samenhang. Daarnaast heb ik recent een mini opstelling gedaan die hierover ging. Dat kleine moment maakt ook dat er weer meer positieve energie is gaan stromen. Iets soortgelijks ga ik doen om 16 januari, blue monday. Wat mij betreft de dag om eens lekker aan de gang te gaan met doelen en kwaliteiten die je daarvoor nodig hebt. De workshop is online en gratis.

Wil je hier meer over weten en/of je willen inschrijven ga dan naar Eventbrite: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-blue-monday-systemisch-benaderd-500538452987.